

Konkursā “Latvijas ekoprodukts” trīs galvenās balvas ieguvuši “Druvas saldējums”, cidoniju zelteris “Flow” un “Ķelmēnu” kviešu saldskābmaize, vēsta Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas (LBLA) pārstāvji.
Galvenās balvas piešķirtas trīs labākajiem bioloģiski sertificētajiem produktiem. Par konkursa laureātu kļuvis upeņu sorbets un plombīrs “Druvas saldējums”, ko ražo “Tērvete food”, balvu kategorijā “Labākais dzēriens” ieguvis bioloģiskais cidoniju zelteris “Flow” – ražotājs “Valmiermuižas alus”, bet galveno balvu kategorijā “Jaunums” saņēma bioloģiskās saimniecības “Ķelmēni” ražotā kviešu saldskābmaize.
Līdzās galvenajām balvām pasniegtas piecas speciālbalvas, izceļot ražotāju un citu nozares dalībnieku sniegumu dažādās kategorijās.
Kā “Labākais mājražotājs” balvu ieguva bioloģiskās saimniecības “Sniķeri” “Kaziņas Bonijas siers”, speciālbalva kategorijā “Maratonists” piešķirta “Dobeles dzirnavnieks” ekoproduktu līnijai, speciālbalva kategorijā “Celmlauzis” piešķirta “Lat Eko Food” zīmolam “Rūdolfs”, speciālbalvu kategorijā “Jaunais ražotājs” ieguva “Plant Made Foods” fermentēti zaļo griķu dzērieni “Fermentful”, bet kategorijā “Dzinējspēks” – Lienes Klišānes un Daces Mežavilkas iniciatīva “Mūsu bio tirgus”.
Konkurss “Latvijas ekoprodukts” turpmāk notikšot katru gadu, lai veicinātu bioloģiskās pārtikas ražošanu un popularizētu kvalitatīvus un ilgtspējīgi ražotus pārtikas produktus, kas tapuši ar īpašām rūpēm par vidi, dzīvnieku labturību un patērētāju veselību.
Konkursu “Latvijas ekoprodukts” organizē LBLA, kas ir 1995.gadā dibināta organizācija, kas vieno bioloģiskos ražotājus, pārstrādātājus un bioloģiskās pārtikas patērētājus, iestājoties par videi draudzīgas un ilgtspējīgas lauksaimniecības attīstību Latvijā.