

Melonēm parasti sezona ir vasarā, tomēr ir noteikta melone, kuras sezona ilgst līdz decembrim, un to sauc par Ziemassvētku vecīša meloni.
Vidēja izmēra augļiem ir miza ar dzelteniem plankumiem, kuriem nogatavošanās laikā ir tendence iegūt dziļāku krāsu, vēsta mashed.com.
Šo augļu dzimtene ir Spānija un Dienvidamerika, kur to sauc par “Piel de Sapo”, kas nozīmē “krupja āda”, bet Ziemassvētku vecīša melones audzē arī Kalifornijā un Arizonā ASV.
Kamēr augļi aug siltā un saulainā klimatā, Ziemassvētku vecīša melones mēdz palikt svaigas vismaz divus mēnešus pēc to novākšanas. Tas nozīmē, ka vēlā rudens melones bieži joprojām var atrast ap Ziemassvētku laiku, tāpēc arī veidojies to nosaukums.
Saskaņā ar “Delighted Cooking” teikto, melones svinīgais nosaukums nenozīmē, ka decembrī tā sasniedz savu kulminācijas sezonu.
Nosaukums vienkārši norāda, ka augļa biezā miza palīdz tam saglabāties svaigam visu vasaru, pēc tam melones var nosūtīt uz aukstākām pasaules vietām, kur tās saglabāsies vēl dažus mēnešus.