

Starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2022” apbalvoti piena produktu konkursa godalgoto vietu ieguvēji, pavēstīja starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības “BT1” pārstāve Inese Libere.
Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) Latvijas piena produktu kvalitātes konkurss notika vairākās produktu kategorijās: fermentētie piena dzērieni, piena dzērieni, puscietie sieri, jogurti, un 2021./2022.gada jaunais produkts.
Puscietā siera konkursa 1. vieta piešķirta “Talsu piensaimnieks” ražotajam sieram “Talsu deviņkalnu siers, Deluxe”. Jogurta konkursā pirmo vietu saņēma AS “Tukuma piens” ražotais “Jogurta dzēriens ar persikiem, marakuju un čia sēklām”. Savukārt fermentēto piena dzērienu konkursa 1. vieta piešķirta “Rankas piens” ražotajai “Tīrkultūrai”, bet piena dzērienu konkursā 1. vietu saņēma “Smiltenes piens” ražotais sūkalu olbaltumvielu koncentrāts “Piena spēks, bez laktozes, ar D3 vitamīnu”.
Jauno produktu kategorijās pirmās vietas ieguva “Tukuma piens” ražotais “Sviests ar trifeļu piedevu”, “Tukuma piens” ražotais “Bulgāru jogurts”, “Food Union grupas” ražotais biezpiena sieriņš “Kārums, zemeņu” un “Rūjienas saldējums” ražotais “Rūjienas kefīra saldējums ar persiku piedevu vafeļu glāzītē”.
“Jauno piena produktu kategorija joprojām ir vadošā ar 20 jauno piena produktu pieteikumiem, kas iesniegti arī situācijā, kad piena nozare strādā mums visiem zināmo izaicinājumu laikā. Jauno produktu klāstā varam atrast gan jaunus produktus, kas radīti uz esošo piena produktu bāzes, gan arī produktus, kur izmantotas moderno tehnoloģiju iespējas.
Kaut arī piena produktu ražotājiem ir ļoti daudz izaicinājumu un ikdienā jādomā vai jācīnās par izdzīvošanu un eksistenci, tomēr visu Latvijā ražoto piena produktu kvalitāte ir saglabājusies nemainīga un atbilstoša noteiktajām prasībām,” atzīst LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks. Viņš aicina iedzīvotājus izvēlēties Latvijā ražotus piena produktus, tā atbalstot vietējos ražotājus.