

Starptautiskajā izstādē “Riga Food 2022” apbalvoti labākie maiznieki, kuru devumu izvērtēja kompetenta žūrija.
Maizes konkursa mērķis bija veicināt un popularizēt veselīgu dzīves veidu, ikdienas uzturā lietojot mūsdienīgu, uzturvērtības ziņā augstvērtīgu maizi un saglabāt sentēvu maizes cepšanas tradīcijas, ražojot Latvijas rudzu rupjmaizi.
Par augstu uzturvērtību zelta diplomus saņēma SIA “Dona” Rudzu pilngraudu maize un Krustpils rupjmaize, SIA “Lāči” Mājas rudzu maize un Sēklu maize ar cigoriņu šķiedrvielu, z/s Ķelmēni” Rankas rudzu rupjā maize, AS LPB Maiznīcas “Priekule” rupjmaize “Kukulītis”, “Lielezers” Miežu karaša, SIA “Maiznīca Flora” 4 graudu maizītes, SIA “Cannelle Bakery” Graudu maize bez cukura un SIA “Beātus” Maiznīcas Solo Kviešu miltu karaša un Graudu maize.
Pavisam konkursam “Veselīga maize mūsdienīgam patērētājam” deviņi ražotāji pieteica 20 produktus divās kategorijās – rudzu rupjmaize un kviešu, jauktu miltu, graudu, sēklu, kliju, citu piedevu un veidu maize.
Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka.
Par sudraba diplomu ieguvējiem kļuva AS LPB Maiznīcas “Priekule” Graudu maize “Vārpiņa”, SIA “Lāči” Sēklu maize tumšā, SIA “Dona” Rudzu maize “Sēļu”, Maiznīcas “Solo” ražotā Mājas rupjmaize, AS “Hanzas maiznīcas” Rudzu rikas ar diedzētiem graudiem, “Lielezers” Dzirnavu pilngraudu rupjmaize ar sēklām un graudiem.
Maizi pēc noteiktiem kritērijiem – mazāk sāls, cukurs, vairāk šķiedrvielas, atbilstošs marķējums, kā arī produkta garša un struktūra – izvērtēja žūrijas priekšsēdētāja Zane Timpare – sertificēta uztura speciāliste, rokasgrāmatas “Ēdiens kā zāles” redaktore, Gunta Evardsone – ZM Veterinārā un pārtikas departamenta nodaļas vadītājas vietniece, diētas ārsti Lolita Neimane un Andis Brēmanis un citi eksperti.
Šogad konkursu organizēja LMB un SIA “Ēdiens kā zāles” sadarbībā ar Latvijas Diētas ārstu asociāciju un Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociāciju. Konkursa atbalstītāji ir Zemkopības ministrija un SIA “Gemoss”.