

Kopš jaunās “Laimas” ražotnes Ādažos atklāšanas uzņēmumam izdevies būtiski samazināt CO2 izmešus.
“Orkla Latvija” pērn uz pusi samazinājusi CO2 izmešu apjomu šokolādes produktu ražošanā, salīdzinot ar izmešu apjomu, kas tika radīts vēsturiskajā ražotnē Rīgas centrā, informē uzņēmuma pārstāve Lineta Mikša.
Savukārt gāzes patēriņš ražotnes apkurē samazināts par 37%. Tā secināts “Orkla Latvija” izvērtējumā par paveikto ilgtspējas jomā pēdējo trīs gadu laikā.
“Iespaidīgie ietaupījumi, kādus fiksējam jaunajā “Laimas” ražotnē parāda, cik liela nozīme mūsdienīgām ražošanas tehnoloģijām ir ne tikai ražošanas kapacitātes palielināšanai, bet arī ilgtspējai. Virkne no īstenotajiem pasākumiem ļaus mums ietaupīt izmaksas, kas šajos tirgus apstākļos ir jo īpaši svarīgi,” rezultātus skaidro“Orkla Latvija” Operacionālais direktors Henrijs Fogels.
Lai turpinātu darbu pie šiem jautājumiem un kļūtu par ilgtspējas līderi Latvijas pārtikas rūpniecībā, izveidota rīcības stratēģija, kas apkopota piecos galvenajos virzienos.
Jau iepriekš veiktas investīcijas arī pārējās “Orkla Latvija” ražotnēs, piemēram, “Ādažu” čipsu ražotnē uzstādītas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, “Spilvas” ražotnē samazināts atkritumu daudzums produktiem plastmasas spaiņos, bet “Staburadzes” ražotnē samazināts pārtikas atkritumu daudzums, samazinot pārprodukciju un ieviešot progresīvu plānošanu.
Šie pasākumi veikti, lai līdz 2025.gadam sasniegtu “Orkla” grupas mērķi apkārtējās vides aizsardzībā par 65% samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas pašu darbībā, par 30% samazināt enerģijas un ūdens patēriņu un par 50% samazināt pārtikas atkritumu daudzumu.