

2.decembrī jau trešo reizi notiks maizes cepšanas konkurss “Jaunais maiznieks 2020/2021” topošajiem pārtikas nozares speciālistiem, pavēstīja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) projektu vadītāja Ilze Zuimača.
Šogad konkurss notiks Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā maiznieka un SIA “Lāči” saimnieka Normunda Skauģa virsvadībā.
Konkursa mērķis ir saglabāt un popularizēt maiznieka profesiju, kā arī veicināt audzēkņu profesionālās iemaņas un radošo domāšanu inovāciju virzienā. Šogad uzdevums jaunajiem maizniekiem būs pagatavot un izcept maizi ar pievienotu uzturvērtību, izmantojot dažādu veidu miltus un piedevas.
Latvijas Maiznieku biedrības (LMB) izpilddirektore Gunta Duka uzskata, ka šādi konkursi jaunajiem maizniekiem rada sacensību garu un iespēju pārbaudīt savas prasmes un iemaņas. Vienlaikus tā ir iespēja celt jauniešu kvalifikāciju un veicināt profesijas un skolu atpazīstamību Latvijā.
Konkursā piedalīsies profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi vecumā no 17 līdz 23 gadiem. Šogad konkursā startēs astoņi topošie konditori, pavāri un maiznieki no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma (RTRIT), RTRIT Preiļu filiāles, Valmieras tehnikuma, Ogres tehnikuma un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma.
Konkursa uzvarētājs iegūs titulu, šoreiz par divu gadu periodu – “Jaunais maiznieks 2020/21”, kā arī naudas balvu. Visi konkursa dalībnieki saņems LMB, AS “Rīgas dzirnavnieks” un SIA “Gemoss” specbalvas.
Kopā ar žūrijas priekšsēdētāju Skauģi konkursantus vērtēs SIA “Saldus maiznieks” ražošanas vadītājs Toms Blumbergs un SIA un “Orkla Group” jaunu produktu attīstības vadītāja Baltijā, SIA “Lanordija” pārtikas tehnoloģe Iveta Sokolova.
Konkursu organizē Pārtikas produktu kvalitātes klasteris un LPUF ar LMB un RTRIT atbalstu. Ar zīmola “Hercogs” izejvielām konkursu atbalstīs “Rīgas dzirnavnieks”. Konkursu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.