

Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājs SIA “Cannelle Bakery” pagājušajā gadā strādāja ar 6,1 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 5,3% vairāk nekā gadu iepriekš. Kompānijas peļņa pieauga 2,4 reizes un bija 486,8 tūkstoši eiro, liecina “Lursoft” informācija.
“Cannelle Bakery” eksporta tirdzniecības īpatsvars veidoja 49,6% no saražotā.
Uzņēmumā norāda, ka pagājušajā gadā turpināta ražošanas iekārtu modernizācija un piedalīšanās starpnozaru pētniecības projektos.
Kompānija pērn pabeidza ražotnes modernizāciju, iegādājoties jaunas un aizvietojot nolietotās ražošanas iekārtas. Projekts kopā izmaksāja 233,8 tūkstošus eiro, tostarp 89,8 tūkstošus eiro veidoja publiskais finansējums no Zemkopības ministrijas un Lauku atbalsta dienesta.
Tāpat “Cannelle Bakery” sadarbībā ar Latvijas Pārtikas kompetences centru turpināja divus starpnozaru pētniecības projektus. Sadarbībā ar “Pharmeko Lettland” tiek pētīts, kā efektīvi izmantot sekundāros produktus, kas rodas, ražojot ekstraktu no ogām. Projektā uzņēmums apguvis 98,8 tūkstošus eiro, saņemot Atveseļošanās fonda atbalsta finansējumu.
“Cannelle Bakery” īsteno arī projektu sadarbībā ar SIA “Aisis”, lai izstrādātu iekārtas prototipu maizes straujai atdzesēšanai un tehnoloģiju maizes sterilai iepakošanai. Projektā plānots pagarināt produktu uzglabāšanas termiņu, izmantojot videi draudzīgu tehnoloģiju.
Uzņēmums nepārtraukti izvērtējot situāciju un veic darbības, lai ģeopolitiskie apstākļi pēc iespējas mazāk ietekmētu 2025.gada plānu realizāciju.
2023.gadā kompānija strādāja ar 5,7 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 15,2% un bija 201 tūkstoši eiro.
“Cannelle Bakery” reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 72,5 tūkstoši eiro. Kompānijas īpašniece ir SIA “Maiznīca Kursa”, kas savukārt vienādās daļās pieder Bruno Ansonam, Ivaram Skrebelim un Andrim Sedmalim.